Két bronzéremmel tért haza egyesületünk a Leicester-i világversenyről

Két bronzérem a Leicesteri világversenyen!

Idén került megrendezésre az augusztus 25. és 26. között a Wado Kai All Nations Championships nevet viselő világverseny. A rendezvény helyszíne az angliai Leicester volt. Ezen a nemzetközi rendezvényen 25 ország karatékái mérhették össze a tudásukat. A kiutazó magyar delegációtsorait hivatalos tisztséget viselő személyek, bírók, edzők és persze versenyzők alkották. nemzeti válogatottunk a 4. helyen végzett az éremtáblázat alapján, amire minden túlzás nelkül mondhatjuk, hogy kiemelkedő eredmény.1ACFBBA5 CFC1 442D 8229 CA93BE96E4B4

Egyesületünk delegáltjai

 

A nagy létszámú küldöttségben egyesületünk is szerepet vállalt. Csapatunkat és országunkat képviselte Angliában Bisztrony Csaba, aki az egyesület elnöke (egyben a Magyar Wado Szövetség elnöke), Bisztrony Balázs a versenyzőink munkáját segítette edzőként és ifj. Bisztrony Csaba bírói munkájával segítette a nemzetközi rendezvényt. Országunkat képviselték versenyzőként Pap Dorottya, Tóth Lea Beatrix és Tóth Noa Beatrix utazhatott ki. Szintén egyesületünkkel együtt utazott a Yamabushi WKE vezetője dr. Györkös Roland, aki mind ezidáig is egyesületünk aktív tagja maradt saját egyesülete igazgatása mellett.

A két napos versenyen, szombaton a selejtezőket játszották le a versenyzők. A selejtezők napján egyesületünk sportolói közül Pap Dorottya és Tóth Noa kisebb sikertelenség után vigaszági mérkőzéseket sikeresen vették és bronzéremért küzdhettek vasárnap. Sajnos Tóth Lea szoros küzdelem során kikapott skót ellenfelétől így nem jutott tovább a selejtezőkből.

Az első napot követően vasárnap a bronzéremért küzdő két versenyzőnk sikerrel vették az akadályt. Pap Dorottya skót ellenfelén felül kerekedett és így 3. helyen végzett.9EDE68B7 B37A 4960 9111 45E97E0F1AFB

 

Tóth Noa portugál ellenfelét szoros küzdelemben legyőzve szerezte meg a bronzérmet.BE80C558 7D63 4674 B852 101D24AB133E

 

Itt is szeretnénk meg köszönni a kiutazó csapattagok kiemelkedő munkáját, amelyet ezen a rangos rendezvényen nyújtottak.

Szeretnénk továbbá gratulálni a versenyzőknek az elért sikerekhez. Bízunk abban, hogy ez az esemény erőt ad nekik munkájuk folytatásában!